Kuoron johto

Kuoronjohtaja – Susanna Alajuuma-Kettunen

Susanna Alajuuma-Kettunen on musiikkikasvattaja (KM ja MuM)  ja on toiminut musiikinopettajana yläkoulussa ja lukiossa. Tällä hetkellä hän on musiikkiluokan opettaja Iisalmessa Edvin Laineen koulussa. 

Kuorotyö ja laulaminen musiikkikasvatuksessa ovat Susannan ominta aluetta. Hänellä on Edvin Laineen koulussa useita luokkakuoroja ja Allegro-kuoroa hän on johtanut sen perustamisesta, vuodesta 1997, lähtien.

Susannan mielestä musiikin merkitys korostuu kovien arvojen maailmassa. Kuorossa nuori pääsee oman tekemisensä kautta koskettamaan tunteidensa syvimpiä kerroksia.

Kuoroharrastus opettaa tervettä äänenkäyttöä ja esiintymistä. Kuorosta nuori saa ystäviä ja turvallisen yhteisön, jossa kasvaa. Kuoroharrastus on kokonaisvaltaista musiikkikasvatusta. 

Laulaminen eheyttää ja vahvistaa itsetuntoa. Laulu on jokaisen sydämessä –

Nuorisokuoro Allegro - Susanna Alajuuma-Kettunen
Kuva: Kai Jäderholm

Koreografi – Kati Tenhunen

Kuoron koreografi Kati Tenhunen valmistui liikuntatieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 1987. Hän on Iisalmen lyseon liikunnanlehtori, joka on tullut tunnetuksi parhaiten Iisalmen Naisvoimistelijat ry:n eli Iinan edustusryhmien ohjaajana. Iina on ollut vuosia yksi Suomen johtavista tanssillisen voimistelun seuroista.

Kati kertoo, että aluksi kuoron ohjaaminen oli todella haasteellista.

– Liikunnallinen ilmaisu on myös kuorolle tärkeää. Haaste on se, kuinka paljon ihminen voi laulaa ja liikkua niin, että laulaminen ei kärsi.

– Parhaimmillaan liike tukee sataprosenttisesti kuoron tulkintaa. Pahimmillaan se voi pilata koko musiikin. Musiikki on aina pääosassa.

Nuorisokuoro Allegro - Kati Tenhunen
Kuva: Kai Jäderholm

Äänenkouluttaja – Timo Turunto

Ylä-Savon musiikkiopiston laulunopettaja